Je slaapt van de grond

En dat heeft als voordeel dat je geen last hebt van optrekkende kou. De meeste kou bij het slapen in een reguliere tent komt namelijk doordat de matras direct op de koude bodem ligt. Slapen in een daktent is dus veel comfortabeler en minder koud dan je denkt. 

 

Overigens heeft het op hoogte slapen nóg een voordeel; je gaat slapen en wordt wakker met de mooiste uitzichten. 

Snel uitgeklapt als een pop-up tent

Een daktent klap je net zo snel uit als een pop-up tent. Dat is handig wanneer je veel onderweg bent en overal maar kort staat. Per daktent kan het verschillen hoe lang je erover doet om de tent open te klappen.

 

Niet onbelangrijk: vraag ook hoe lang het duurt om de tent weer in te klappen. Een hardcover hardcover daktent is vaak sneller in gebruik dan een softcover daktent (met ritsbare hoes). Maar ook met de laatste variant ben je snel klaar om weer de volgende plek te ontdekken.

Te combineren met iedere hobby

Met een daktent breng je je eigen hotelkamer mee. Wanneer je een hobby hebt waarbij je vaker een paar dagen onderweg bent, kan een daktent een heel goed alternatief zijn voor een hotelkamer of reguliere tent. 

 

Doe je vaak mee aan sportwedstrijden, hou je van vissen, ben je vaak op het circuit te vinden of spring je het liefste direct vanuit je bed op je surfboard? Overweeg dan een daktent. Het past op vrijwel iedere auto, en je houdt je trekhaak vrij voor andere dingen, zoals fietsdrager of paardentrailer. 


Genoeg frisse lucht

 

Wat is er prettiger dan in een goed geventileerde tent slapen? En dan ook nog met een goed matras en zonder optrekkende kou. In een daktent slaap je in het algemeen comfortabeler dan in een reguliere tent of in een kleine camper of omgebouwde bestelbus. 

 

Realiseer je wel dat je in een kleine ruimte slaapt en je ongeveer 0,5 liter vocht per nacht verliest. Wanneer het buiten wat kouder is, kan er condensvorming in de tent optreden. Let er daarom op dat je goed ventileert en altijd een tent kiest waar je de mogelijkheid hebt om een binnentent te monteren die het vocht opneemt. Je betaalt hiervoor iets meer, maar het zorgt voor een veel beter binnenklimaat. Datzelfde geldt voor een ondermatras die zorgt voor een luchtlaagje onder de reguliere matras. 

Kleine tent voor lange mensen

Een daktent is een compacte tent. Maar in de meeste gevallen met veel lengte. Een uitgeklapte softtop daktent heeft meestal een matras met een lengte van 220 tot 240 cm. Prima dus voor lange mensen. 

 

Hardtop daktenten zijn meestal beperkter in slaapoppervlak, maar er zijn uitzonderingen

 

Vrijheid

Met een daktent op je eigen auto, ben je net zo mobiel als een compacte camper, maar tegen een fractie van de kosten. En je komt op plekken, waar je met een caravan of normale tenttrailer (geen offroad) nooit zou kunnen komen. 

 

Mensen die daktentkamperen ervaren die vrijheid om te gaan, staan en slapen waar je maar wilt als subliem.

 

Let op: je mag niet overal wildkamperen. In sommige steden mag je een nachtje op een camperplek staan, in andere weer niet. Laat je goed informeren waar je wel en niet mag overnachten met een daktent. Natuurlijk ben je op ieder camping altijd welkom. 


NEEM CONTACT OP: 

TELEFOON: +31 (0)592 782 448

E-MAIL: info@daktentfestival.nl

ADRES: Vriezerweg 14c, 9482 TB Tynaarlo

 

Deel deze pagina op je eigen Facebookpagina

Het 4e Nederlandse Daktentfestival wordt mede mogelijk gemaakt door: